kaminotehnika

 

Fire

ПРОМОЦИЯ! Всички гръцки камери на PAPADOPOULOS - до 31 август с 10% отстъпка!

 

горивни камерикаминибарбекю и фурниПроектиАксесоариИзделия от мрамор и гранитОкачени фасади

 

 

webmaster:

Валентин Пашов

СГЛОБЯЕМО ОГНИЩЕ

огнище - клапа, пепелник и скара огнище - право огнище - дясно

Камината с открито огнище създава уют в жилището и за разлика от камината с горивна камера е значително по евтина.

От 1995 г. нашата фирма изгражда камините тип огнище със сглобяемо огнище, което е разработка на фирмата. То се прави от специален огнеупорен бетон и за разлика от стандартното огнище с огнеупорни тухли има редица предимства. То е снабдено с клапа, скара и пепелник, които са вградени и напаснати идеално. Закръглените форми, декоративните шарки и пропорциите го правят подходящо за всякакъв интериор.

От няколко години, откакто сградите започнаха да се изпълняват с много хубави дограми, се появи проблем при откритите огнища. Поради тяхната нужда от голямо количество кислород за горене (горивен процес с излишък на кислород) в помещения с добра изолация на врати и прозорци налягането рязко пада и се появява пушене. Нашите сглобяеми огнища са снабдени със специална решетка за снабдяването на камината с въздух за горене от вън (естествено там където е възможно това).

Освен това поради тяхната тънкостенна конструкция има големи възможности за икономия на пространство. А също така и от комбинации на разположението. Камината може да стане ъглова, да "гледа" само напред, в две посоки, а в някои случаи и в три посоки (виж по долу).

А ето и някои камини изпълнени с такова огнище: 1, 2, 3, 4, 5

Разбира се, когато се налага изграждаме камините и по стандартния метод - с огнеупорни тухли.

И още едно качество, което си струва да се отбележи - възможността от "направи си сам". Нашето сглобяемо огнище може да се закупи от нас на части и поради елементарния му монтаж може да се сглоби от всеки, който има поне малка представа от строителство. Всеки що годе добър майстор може да ви спести средствата за монтаж (което разбира се не препоръчваме). Вижте тук как се извършва монтажа на сглобяемото огнище.

 

Инструкции за монтаж на сглобяемо огнище от огнеупорни елементи

огнище - основа

Първо се монтира основата, като ако е необходимо се правят малки фундаменти (в зависимост от височината)

огнище - дъно

След това се монтира дъното на огнището. То се лепи с обикновен разтвор.

огнище - страница

Следват едната задна страница...

огнище - долен гръб

...и долната част на гърба.

огнище - 2-ра страница

След това внимателно се слага огнеупорно лепило (предоставяме го заедно с огнището) и се поставядругата задна страница .

огнище - горен гръб

Веднага след това се слага и горната част на гърба. Сега е момента да се изравнят фугите между елементите и да се нивелират.

огнище - страница

Следва монтажа на страницата (или на двете страници).

огнище - щурц

Монтажа на щурца трябва да се извърши заедно с останалите елементи, или да се изчака следващия ден за да втвърди лепилото.

огнище - димосборник

След монтажа на димосборника се монтира клапата и се включва в комина с коминни тела. Наклоните (ако е необходимо) се правят чрез зарязване на коминните тела. Желателно е измазването на телата.

огнище - клапа, пепелник и скара

И накрая се получава огнище отворено от ляво...

огнище - право

...отворено само отпред...

огнище - дясно

...или съответно от дясно.

 

Ето и готови камини със сглобяеми огнища на КАМИНОТЕХНИКА: 1, 2, 3, 4, 5